Ananászos-currys csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 1 nagy doboz ananászkonzerv
- 200 ml főzőtejszín
- 2 ek curry por
- só
- őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A csirkemellet ujjnyi vastagságú csíkokra szeleteljük, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, majd kevés olajon vagy vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott ananászt és a curry port. Amikor már minden egyenletesen sárgás a currytől, jöhet bele a főzőtejszín (ha lédúsra szeretjük, akkor az ananászlé is). Ha sűrűbb szósszal kedveljük, akkor szórjuk meg a csirkehúst 1 evőkanál liszttel, mielőtt a főzőtejszínt hozzáadjuk.
Lassú tűzön forraljuk egy kicsit, megszórjuk még ízlés szerint őrölt fekete-borssal és főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »