Ananászos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 doboz ananászkonzerv
- 200 ml tejföl
- 6 gerezd fokhagyma
- 200 g reszelt sajt
- liszt
- só
- őrölt bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával dörzsölünk be minden szeletet. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A csirkemelleket lisztbe forgatjuk (nem kell nagyon, elég csak éppen, hogy bevonja) és picit mindkét oldalát fehéredésig sütjük (nem kell átsütni, csak kérget kapjon).
A csirkét tálba rendezzük, tejföllel megkenjük, erre is mehet még ízlés szerint kis só és bors. Az ananász darabokat egymás mellé rendezzük a húsra. Jó bőven megszórjuk reszelt sajttal és sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szép pirosra nem sül.
Tipp:
Az ananász és a hús összhangban van egymással, egyszerű és nagyszerű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »