Almás – fahéjas csirkemell recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 2 ek light margarin
- 1 fej vöröshagyma
- fahéj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt zöld kardamom (ha nincs otthon, nem kell megijedni, viszont nagyon egészséges)
- édesítőszer, vagy cukor
- 2 db alma
Elkészítése:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk és befűszerezzük, sóval, borssal, fahéjjal és a kardamommal.
Félretesszük, majd meghámozzuk az almát és pici kockákra vágjuk. Egy pici fazékba öntjük az almát, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után még pár percig főzzük, majd leszűrjük.
A hagymát felaprítjuk, majd vajon a csirkemellel együtt megpirítjuk. Ha kész a csirke hozzáadjuk az almát, és ha szükséges édesítőszert és fahéjat.
Együtt pirítjuk őket még egy pár percig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »