Almás – fahéjas csirkemell recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 2 ek light margarin
- 1 fej vöröshagyma
- fahéj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt zöld kardamom (ha nincs otthon, nem kell megijedni, viszont nagyon egészséges)
- édesítőszer, vagy cukor
- 2 db alma
Elkészítése:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk és befűszerezzük, sóval, borssal, fahéjjal és a kardamommal.
Félretesszük, majd meghámozzuk az almát és pici kockákra vágjuk. Egy pici fazékba öntjük az almát, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után még pár percig főzzük, majd leszűrjük.
A hagymát felaprítjuk, majd vajon a csirkemellel együtt megpirítjuk. Ha kész a csirke hozzáadjuk az almát, és ha szükséges édesítőszert és fahéjat.
Együtt pirítjuk őket még egy pár percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »