Almás – fahéjas csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Almás – fahéjas csirkemell

Hozzávalók:

  • 0,5 kg  csirkemell
  • 2 ek light margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • fahéj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt zöld kardamom (ha nincs otthon, nem kell megijedni, viszont nagyon egészséges)
  • édesítőszer, vagy cukor
  • 2 db alma

Elkészítése:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és befűszerezzük, sóval, borssal, fahéjjal és a kardamommal.

Félretesszük, majd meghámozzuk az almát és pici kockákra vágjuk. Egy pici fazékba öntjük az almát, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.

Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után még pár percig főzzük, majd leszűrjük.

A hagymát felaprítjuk, majd vajon a csirkemellel együtt megpirítjuk.  Ha kész a csirke hozzáadjuk az almát, és ha szükséges édesítőszert és fahéjat.

Együtt pirítjuk őket még egy pár percig.