Almás bundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemellfilé
- só
- liszt
- tojás
- víz
- 1 késhegynyi sütőpor
- 4 db közepes alma
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet 3 cm széles csíkokra szeleteljük, majd kiklopfoljuk és megsózzuk. Két almát durvára reszelünk.
A sütőporral elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A tésztába keverjük a lereszelt almát is.
A hússzeleteket lisztbe, majd az almás masszába mártjuk és kisütjük olajban.
Egy serpenyőben 1 tk margarint felhevítünk, majd beletesszük a maradék feldarabolt almát. Fahéjas cukorral megszórjuk és megpároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

