Zserbógolyó bonbon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási vagy zabkeksz
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 mk étolaj
- dekorcukor
Elkészítése:
Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt és összegyúrjuk.
A masszából vizes kézzel kis kis golyókat formázunk és egy tálcára rakjuk.
Az étcsokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk.
A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, tálcára rákjuk és dekorcukorral díszítjük.
Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható.
Tipp:
A csokimázhoz mindig adok pár csepp olajat, mert attól lesz fényes.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »