Zserbógolyó bonbon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási vagy zabkeksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk étolaj
  • dekorcukor

Elkészítése:

Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt és összegyúrjuk.

A masszából vizes kézzel kis kis golyókat formázunk és egy tálcára rakjuk.

Az étcsokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk.

A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, tálcára rákjuk és dekorcukorral díszítjük.

Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható.

Tipp:

A csokimázhoz mindig adok pár csepp olajat, mert attól lesz fényes.