Zserbógolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg darált dió
- 2 csapott evőkanál porcukor
- 5 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
- kb 4 evőkanál sárgabarack lekvár
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 tk olaj
Elkészítése:
Összekeverjük a kekszet a dióval és a porcukorral, valamint az apró darabokra vágott barackkal, majd hozzáadjuk a lekvárt, majd addig gyúrjuk, amíg a massza össze nem áll.
A kész masszából kis golyókat formázunk, melyeket beteszünk 20 percre a hűtőbe.
Addig a mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal. A kis golyókat megmárjuk az elkészített mázban, majd sütőpapíros tepsire tesszük és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a máz megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »