Zserbógolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 5 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
  • kb 4 evőkanál sárgabarack lekvár

Máz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 tk olaj

Elkészítése:

Összekeverjük a kekszet a dióval és a porcukorral, valamint az apró darabokra vágott barackkal, majd hozzáadjuk a lekvárt, majd addig gyúrjuk, amíg a massza össze nem áll.

A kész masszából kis golyókat formázunk, melyeket beteszünk 20 percre a hűtőbe.

Addig a mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal. A kis golyókat megmárjuk az elkészített mázban, majd sütőpapíros tepsire tesszük és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a máz megdermedjen.