Zserbógolyó recept
Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg piskótamorzsa
- 1 ek kakaópor
- 1/2 dl konyak
- 2 ek baracklekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg tortabevonó massza (étcsokoládé)
Elkészítése:
Aprítsuk nagyon apróra a sárgabarackot (aprítógépben). Dolgozzuk össze a darált diót a a konyakkal, majd a sárgabarackkal.
Adjuk hozzá a piskótamorzsát, kekszet, kakaót, vaníliás cukrot és lekvárt. Vizes kézzel formázzunk golyókat belőle.
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, kevés olajat is keverjünk bele, és fogpiszkáló segítségével mártogassuk bele egyenként a golyókat. Csurgassuk le jól, tegyük zsírpapírra, a tetejét díszítsük zöld pisztáciadarabkákkal, és várjuk meg, amíg a csoki visszadermed.
Bonbonpapírban tálalhatjuk. Ebből a mennyiségből 16 db golyó lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

