Zserbógolyó recept
Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg piskótamorzsa
- 1 ek kakaópor
- 1/2 dl konyak
- 2 ek baracklekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg tortabevonó massza (étcsokoládé)
Elkészítése:
Aprítsuk nagyon apróra a sárgabarackot (aprítógépben). Dolgozzuk össze a darált diót a a konyakkal, majd a sárgabarackkal.
Adjuk hozzá a piskótamorzsát, kekszet, kakaót, vaníliás cukrot és lekvárt. Vizes kézzel formázzunk golyókat belőle.
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, kevés olajat is keverjünk bele, és fogpiszkáló segítségével mártogassuk bele egyenként a golyókat. Csurgassuk le jól, tegyük zsírpapírra, a tetejét díszítsük zöld pisztáciadarabkákkal, és várjuk meg, amíg a csoki visszadermed.
Bonbonpapírban tálalhatjuk. Ebből a mennyiségből 16 db golyó lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

