Zöldszemű kedvenc recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tk zselatin
- 3 kivi
- 40 dkg magozott meggybefőtt
- 20 dkg babapiskóta
Díszítéshez:
- tejszínhab
Elkészítése:
A túrót törjük át, majd keverjük ki 1 dl tejjel és a vaníliás cukorral. A tejszínből verjünk kemény habot. A langyos vagy szobahőmérsékletű vajat keverjük ki alaposan a cukorral, majd alaposan dolgozzuk össze a túrós masszával és a felvert tejszínnel. A maradék 1 dl tejben melegítéssel oldjuk fel a zselatint, de ne forraljuk fel! Amikor már langyosra hűlt keverjük hozzá a túrós-tejszínes krémhez. Rétegezzük egy szögletes tálba a hozzávalókat: először simítsunk egy réteg krémet a formába, majd a közepére tegyünk egy sor lecsepegtetett meggyet hosszanti irányban. erre simítsunk a túrós krémből. A kivit pucoljuk meg és vágjuk négybe. A túrós krémre helyezzünk belőle két sort a széle felé, de ne legyen a szélén pont. Az egészet bevonjuk a maradék túrókrémmel. A végére babapiskótát sorakoztatunk rá. Hűtőszekrénybe tesszük és legalább egy órán keresztül dermesztjük. Tejszínhabbal díszítjük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »