Zöldszemű kedvenc recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tk zselatin
- 3 kivi
- 40 dkg magozott meggybefőtt
- 20 dkg babapiskóta
Díszítéshez:
- tejszínhab
Elkészítése:
A túrót törjük át, majd keverjük ki 1 dl tejjel és a vaníliás cukorral. A tejszínből verjünk kemény habot. A langyos vagy szobahőmérsékletű vajat keverjük ki alaposan a cukorral, majd alaposan dolgozzuk össze a túrós masszával és a felvert tejszínnel. A maradék 1 dl tejben melegítéssel oldjuk fel a zselatint, de ne forraljuk fel! Amikor már langyosra hűlt keverjük hozzá a túrós-tejszínes krémhez. Rétegezzük egy szögletes tálba a hozzávalókat: először simítsunk egy réteg krémet a formába, majd a közepére tegyünk egy sor lecsepegtetett meggyet hosszanti irányban. erre simítsunk a túrós krémből. A kivit pucoljuk meg és vágjuk négybe. A túrós krémre helyezzünk belőle két sort a széle felé, de ne legyen a szélén pont. Az egészet bevonjuk a maradék túrókrémmel. A végére babapiskótát sorakoztatunk rá. Hűtőszekrénybe tesszük és legalább egy órán keresztül dermesztjük. Tejszínhabbal díszítjük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »