Zebra recept

Hozzávalók:
- 1 csomag keksz
Én Albert kekszet használtam,lehet háztartási keksz is, de annak több idő kell míg megpuhul.
Krém:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel és a porcukorral, valamint 2-3 evőkanál tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport,2 dl tejjel és állandóan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve belemorzsoljuk a vajat és kihűlésig keverjük. Addigra kemény, sűrű krém lesz.Ha kihűlt,
fogjuk a keksz egyik oldalát és kenjük be a krémmel,ráteszünk egy másikat és a szabad oldalát is bekenjük és így folytatjuk addig míg nem kapjuk meg a kívánt méretű sütinket.Ezután a külsejét is bekenjük(ez nem kötelező de jól mutat!)Szórhatunk rá kókusz reszeléket,darált kekszet!Tegyük hideg helyre pihenni 2-3 órát,hogy a keksz jól megpuhulhasson!Én este szoktam elkészíteni és reggelre meg is van!Szeleteljük fel!A mutatósság kedvéért kicsit ferdén szoktam szeletelni!A krémet bármely más krémmel variálható!Nem kell a csokihoz ragaszkodni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »