Zebra recept
Hozzávalók:
- 1 csomag keksz
Én Albert kekszet használtam,lehet háztartási keksz is, de annak több idő kell míg megpuhul.
Krém:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel és a porcukorral, valamint 2-3 evőkanál tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport,2 dl tejjel és állandóan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve belemorzsoljuk a vajat és kihűlésig keverjük. Addigra kemény, sűrű krém lesz.Ha kihűlt,
fogjuk a keksz egyik oldalát és kenjük be a krémmel,ráteszünk egy másikat és a szabad oldalát is bekenjük és így folytatjuk addig míg nem kapjuk meg a kívánt méretű sütinket.Ezután a külsejét is bekenjük(ez nem kötelező de jól mutat!)Szórhatunk rá kókusz reszeléket,darált kekszet!Tegyük hideg helyre pihenni 2-3 órát,hogy a keksz jól megpuhulhasson!Én este szoktam elkészíteni és reggelre meg is van!Szeleteljük fel!A mutatósság kedvéért kicsit ferdén szoktam szeletelni!A krémet bármely más krémmel variálható!Nem kell a csokihoz ragaszkodni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

