Zabkekszes-málnahabos torta recept
Hozzávalók:
- 2 csomag zabkeksz
- 3 dl habtejszín
- 2-3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek málnadzsem
Elkészítése:
A habtejszínt kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, apránként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Ezután egy keverőkanállal apránként, óvatosan keverjük a habhoz a málnadzsemet.
Egy tálcára tegyünk le egy sor (7 db) zabkekszet, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezután a hab tetejét szintén rakjuk ki keksszel, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogyott a keksz és a málnahab.
Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a keksz magába szívja a habot, és megpuhuljon. (Én este állítottam össze, és a másnapi tálalásig a hűtőben pihent.)
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk. A málnahabtól a zabkeksz kellően megpuhul, de nem ázik el, és az ízek jól összeérnek.
Tipp:
Málnadzsem helyett ízlés szerint más gyümölcsdzsemmel is ízesíthetjük a tejszínhabot.
A zabkekszes-málnahabos torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


