Zabkekszes-málnahabos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zabkekszes-málnahabos torta

Hozzávalók:

  • 2 csomag zabkeksz
  • 3 dl habtejszín
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek málnadzsem

Elkészítése:

A habtejszínt kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, apránként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Ezután egy keverőkanállal apránként, óvatosan keverjük a habhoz a málnadzsemet.

Egy tálcára tegyünk le egy sor (7 db) zabkekszet, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezután a hab tetejét szintén rakjuk ki keksszel, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogyott a keksz és a málnahab.

Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a keksz magába szívja a habot, és megpuhuljon. (Én este állítottam össze, és a másnapi tálalásig a hűtőben pihent.)

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk. A málnahabtól a zabkeksz kellően megpuhul, de nem ázik el, és az ízek jól összeérnek.

Tipp:

Málnadzsem helyett ízlés szerint más gyümölcsdzsemmel is ízesíthetjük a tejszínhabot.