Villámgyors pikáns meggyes-kekszes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 gramm háztartási keksz
- 10 dkg margarin
- 3-4 kanál baracklekvár vagy vegyes lekvár
- 2 kanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 mokkás kanál rumaroma
- 1/2 dl tej
- magozott meggy
- 100 gramm kókuszreszelék
Elkészítése:
A kekszet összetörjük apróra(én nem használok előre darált kekszet, mert abból csak egy massza lesz a végén).Összedolgozzuk a többi összetevővel, kivéve a meggyel. Ha még nem formázható akkor egy kis tejet vagy lekvárt még adunk hozzá. A golyókhoz vizes kézzel kis adagokat formázunk, kókusz reszelékbe forgatjuk. A tekercshez egy fóliát megszórunk kókuszreszelékkel, téglalap alakúra rányomkodjuk a masszát, a kicsit lecsepegtetett meggyet rárakjuk, és szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük, egy óra múlva lehet fogyasztani. Jó étvágyat!
Sztori: Én szoktam rakni bele darált diót ha van, de anélkül is nagyon finom, a család kedvence lett ez a saját kitalált gyors süti, ugyanis egy szombat este lett elkészítve, olyan alapanyagokból amit épp találtam a konyhában.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »