Villámgyors pikáns meggyes-kekszes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 gramm háztartási keksz
- 10 dkg margarin
- 3-4 kanál baracklekvár vagy vegyes lekvár
- 2 kanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 mokkás kanál rumaroma
- 1/2 dl tej
- magozott meggy
- 100 gramm kókuszreszelék
Elkészítése:
A kekszet összetörjük apróra(én nem használok előre darált kekszet, mert abból csak egy massza lesz a végén).Összedolgozzuk a többi összetevővel, kivéve a meggyel. Ha még nem formázható akkor egy kis tejet vagy lekvárt még adunk hozzá. A golyókhoz vizes kézzel kis adagokat formázunk, kókusz reszelékbe forgatjuk. A tekercshez egy fóliát megszórunk kókuszreszelékkel, téglalap alakúra rányomkodjuk a masszát, a kicsit lecsepegtetett meggyet rárakjuk, és szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük, egy óra múlva lehet fogyasztani. Jó étvágyat!
Sztori: Én szoktam rakni bele darált diót ha van, de anélkül is nagyon finom, a család kedvence lett ez a saját kitalált gyors süti, ugyanis egy szombat este lett elkészítve, olyan alapanyagokból amit épp találtam a konyhában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

