Villámgyors pikáns meggyes-kekszes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 gramm háztartási keksz
- 10 dkg margarin
- 3-4 kanál baracklekvár vagy vegyes lekvár
- 2 kanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 mokkás kanál rumaroma
- 1/2 dl tej
- magozott meggy
- 100 gramm kókuszreszelék
Elkészítése:
A kekszet összetörjük apróra(én nem használok előre darált kekszet, mert abból csak egy massza lesz a végén).Összedolgozzuk a többi összetevővel, kivéve a meggyel. Ha még nem formázható akkor egy kis tejet vagy lekvárt még adunk hozzá. A golyókhoz vizes kézzel kis adagokat formázunk, kókusz reszelékbe forgatjuk. A tekercshez egy fóliát megszórunk kókuszreszelékkel, téglalap alakúra rányomkodjuk a masszát, a kicsit lecsepegtetett meggyet rárakjuk, és szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük, egy óra múlva lehet fogyasztani. Jó étvágyat!
Sztori: Én szoktam rakni bele darált diót ha van, de anélkül is nagyon finom, a család kedvence lett ez a saját kitalált gyors süti, ugyanis egy szombat este lett elkészítve, olyan alapanyagokból amit épp találtam a konyhában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »