Vaníliás Nanaimo recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alsó réteg:
- 12 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szerintem ez el is maradhat)
- 16 dkg keksz morzsa
- 6 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg apróra vágott dió vagy mogyoró (ez utóbbi kicsit keményebb lesz)
Krém:
- 10 dkg margarin
- 3 dl tej
- 1 vaníliás puding
- 15 dkg cukor
Máz:
- 1 tábla étcsokoládés torta bevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Alsó réteg:
Vízgőz felett olvasszuk össze a margarint a cukorral és a kakaóval. Keverjük hozzá az előzőleg felvert tojást és kissé főzzük össze. Adjuk hozzá a keksz morzsát, a kókuszreszeléket és a diót vagy mogyorót.
Keverjük el, majd tegyük illetve, nyomkodjuk bele egy sütőpapírral vagy alufóliával bélelt kis méretű tepsibe, vagy ahogy Én tettem, egy 24 cm-es tortaformába.
Krém:
A pudingot a cukorral és kevés tejjel összekeverjük, majd a többi tejhez öntve, folyamatos kevergetés mellett, csomómentesre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és összedolgozzuk robotgéppel. Egyenletesen vigyük fel a kekszes rétegre és hűtsük le.
Csokimáz:
1 tábla étcsokoládés torta bevonót, olvasszunk fel vízgőz felett, majd tegyünk bele 2 ek olajat és keverjük össze.
Vonjuk be a sütinket, majd hűtőben dermesszük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »