Vaníliás-kávés torta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alap:
- 500 g darált keksz
- 2-2,5 dl tej
- 3-4 evőkanál instant kávé
- 150 g vaj
- cukor (ízlés szerint)
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 vanília rúd kikapart belseje vagy vanília aroma
- 700 ml tej
Tetejére:
- 500 ml habtejszín
Elkészítése:
Megfőzzük a pudingot a szokásos módon és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kekszet egy tálba tesszük, a tejben elkeverjük a kávét és vajjal együtt a kekszhez adjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük.
A kekszes alapot belenyomkodjuk egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába, hogy legyen egy kis pereme. A kihűlt pudinghoz 3-4 evőkanálnyi tejszínt keverünk és elsimítjuk a kekszes alapon és végül a tejszínhabot is rákenjük a tetejére. Díszítésnek pedig csokidarabokat szórunk rá.
A tortát hűtőben 2-3 órát hagyjuk állni hogy jól összeálljon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.