Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-kávés torta recept

Vaníliás-kávés torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 500 g darált keksz
    • 2-2,5 dl tej
    • 3-4 evőkanál instant kávé
    • 150 g vaj
    • cukor (ízlés szerint)

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 vanília rúd kikapart belseje vagy vanília aroma
    • 700 ml tej

    Tetejére:

    • 500 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Megfőzzük a pudingot a szokásos módon és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A kekszet egy tálba tesszük, a tejben elkeverjük a kávét és vajjal együtt a kekszhez adjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük.

    A kekszes alapot belenyomkodjuk egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába, hogy legyen egy kis pereme. A kihűlt pudinghoz 3-4 evőkanálnyi tejszínt keverünk és elsimítjuk a kekszes alapon és végül a tejszínhabot is rákenjük a tetejére. Díszítésnek pedig csokidarabokat szórunk rá.

    A tortát hűtőben 2-3 órát hagyjuk állni hogy jól összeálljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá