Vaníliás-kávés torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alap:

  • 500 g darált keksz
  • 2-2,5 dl tej
  • 3-4 evőkanál instant kávé
  • 150 g vaj
  • cukor (ízlés szerint)

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje vagy vanília aroma
  • 700 ml tej

Tetejére:

  • 500 ml habtejszín

Elkészítése:

Megfőzzük a pudingot a szokásos módon és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kekszet egy tálba tesszük, a tejben elkeverjük a kávét és vajjal együtt a kekszhez adjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük.

A kekszes alapot belenyomkodjuk egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába, hogy legyen egy kis pereme. A kihűlt pudinghoz 3-4 evőkanálnyi tejszínt keverünk és elsimítjuk a kekszes alapon és végül a tejszínhabot is rákenjük a tetejére. Díszítésnek pedig csokidarabokat szórunk rá.

A tortát hűtőben 2-3 órát hagyjuk állni hogy jól összeálljon.