Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás gesztenyetorta recept

Vaníliás gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 1 csomag gesztenyepüré
    • 10 dkg darált háztartási keksz
    • 6 dkg margarin
    • pici tej

    Krémhez:

    • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 1 evőkanál vaníliás cukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor

    Közé:

    • 12 babapiskóta
    • 2 dl tej
    • rum (aroma)
    • 3 dl habtejszín a tetejére

    Elkészítése:

    A gesztenyét a darált keksszel és az olvasztott margarinnal összekeverjük és annyi tejet öntünk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Nagyjából egy, maximum másfél dl. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos forma aljába nyomkodjuk egyenletesen a masszát.

    A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül lefedjük és kihűtjük. Ha sietünk, hideg vizes fürdőbe tesszük a lábast. Amikor kihűlt, akkor kikeverjük a margarint a porcukorral, majd alaposan eldolgozzuk benne a puding alapot is. Ennek a krémnek a felét elsimítjuk a gesztenyemasszán.

    A tejbe rumaromát keverünk, majd egyesével megmártjuk benne a piskótákat és a krémre fektetjük. A piskótákat a krém másik felével betakarjuk.

    A tejszínből kemény habot verünk és elsimítjuk a tortánk tetején. Egy éjszakára hagyjuk hűtőben állni, hogy a babapiskóta is kellően megpuhulhasson. Másnap szeletelhetjük is a finomságot!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá