Vaníliás gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 1 csomag gesztenyepüré
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 6 dkg margarin
- pici tej
Krémhez:
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
Közé:
- 12 babapiskóta
- 2 dl tej
- rum (aroma)
- 3 dl habtejszín a tetejére
Elkészítése:
A gesztenyét a darált keksszel és az olvasztott margarinnal összekeverjük és annyi tejet öntünk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Nagyjából egy, maximum másfél dl. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos forma aljába nyomkodjuk egyenletesen a masszát.
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül lefedjük és kihűtjük. Ha sietünk, hideg vizes fürdőbe tesszük a lábast. Amikor kihűlt, akkor kikeverjük a margarint a porcukorral, majd alaposan eldolgozzuk benne a puding alapot is. Ennek a krémnek a felét elsimítjuk a gesztenyemasszán.
A tejbe rumaromát keverünk, majd egyesével megmártjuk benne a piskótákat és a krémre fektetjük. A piskótákat a krém másik felével betakarjuk.
A tejszínből kemény habot verünk és elsimítjuk a tortánk tetején. Egy éjszakára hagyjuk hűtőben állni, hogy a babapiskóta is kellően megpuhulhasson. Másnap szeletelhetjük is a finomságot!