Vaníliás gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 1 csomag gesztenyepüré
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 6 dkg margarin
  • pici tej

Krémhez:

  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor

Közé:

  • 12 babapiskóta
  • 2 dl tej
  • rum (aroma)
  • 3 dl habtejszín a tetejére

Elkészítése:

A gesztenyét a darált keksszel és az olvasztott margarinnal összekeverjük és annyi tejet öntünk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Nagyjából egy, maximum másfél dl. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos forma aljába nyomkodjuk egyenletesen a masszát.

A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül lefedjük és kihűtjük. Ha sietünk, hideg vizes fürdőbe tesszük a lábast. Amikor kihűlt, akkor kikeverjük a margarint a porcukorral, majd alaposan eldolgozzuk benne a puding alapot is. Ennek a krémnek a felét elsimítjuk a gesztenyemasszán.

A tejbe rumaromát keverünk, majd egyesével megmártjuk benne a piskótákat és a krémre fektetjük. A piskótákat a krém másik felével betakarjuk.

A tejszínből kemény habot verünk és elsimítjuk a tortánk tetején. Egy éjszakára hagyjuk hűtőben állni, hogy a babapiskóta is kellően megpuhulhasson. Másnap szeletelhetjük is a finomságot!