Vaníliás csúcs recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 20dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 3-evő kanál natúr kakaópor
- 0,5dl rum,vagy aroma
- fekete kávé az összegyúráshoz, amennyit felvesz,de ne legyen híg
Krém:
- 3 dl tej
- 1csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, úgy, hogy ne legyen híg. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük, majd a margarint a porcukorral habosra keverjük. A pudinghoz hozzádolgozzuk a porcukros-margarint. A csúcs alakú formát megszórjuk kókuszreszelékkel, és megtöltjük a formát. A hozzá kapott tölcsérrel, vagy akár fakanál nyelével mélyedést készítünk vele és megtöltjük a krémmel. Az aljára kerek háztartási kekszet teszünk, és a formát szétnyitjuk. Az elkészült kúpokat meghintjük kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

