Túrós desszert recept

Hozzávalók:
- 500 g túró
- 100 g cukor
- tejszín
Karamellszósz:
- 100 g cukor
- 100 ml tejszín
Csokoládé öntet:
- 100 g étcsokoládé
- 100 ml tejszín
- mandulapehely
Elkészítése:
A karamellszósz készítése: a cukrot felolvasztjuk és ráöntjük a tejszínt. Lassú tűzön kavargatva megvárjuk, míg a cukor újból felolvad. Hűlni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, ha túl száraz lenne, felhígítjuk egy kis tejszínnel. Poharakba rakjuk és leöntjük a karamellel.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt és alaposan összekeverjük. Ha langyosra hűlt ráöntjük a karamellszószra. Megszórjuk mandulapehellyel és pár órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »