Túrós desszert recept

Hozzávalók:
- 500 g túró
- 100 g cukor
- tejszín
Karamellszósz:
- 100 g cukor
- 100 ml tejszín
Csokoládé öntet:
- 100 g étcsokoládé
- 100 ml tejszín
- mandulapehely
Elkészítése:
A karamellszósz készítése: a cukrot felolvasztjuk és ráöntjük a tejszínt. Lassú tűzön kavargatva megvárjuk, míg a cukor újból felolvad. Hűlni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, ha túl száraz lenne, felhígítjuk egy kis tejszínnel. Poharakba rakjuk és leöntjük a karamellel.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt és alaposan összekeverjük. Ha langyosra hűlt ráöntjük a karamellszószra. Megszórjuk mandulapehellyel és pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »