Túrós barackos (sütés nélkül) recept

Hozzávalók:
- 25dkg háztartási keksz
- 5dkg teavaj
- 1dl rum vagy 1db rumaroma
- tej
- 1 cs vanília pudingpor
- 25dkg áttört tehéntúró
- 2dl habtejszín
- sárgabarack
- tortazselé
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, és összegyúrjuk a vajjal, a rummal és annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen.
Ujjnyi vastagon egy csatos forma aljára terítjük, és vizes késsel elsimítjuk. (én kézzel nyomkodtam a forma aljába, közben többször bevizeztem a kezem.)
Egy csomag vaníliapudingot 4 dl tejben felfőzünk annyi cukorral, amennyit a pudingos zacskó receptje ír. (Fontos, hogy kemény legyen a puding!)
Hagyjuk kihűlni. Majd a 25 dkg tehéntúróval és a habbá vert habtejszínnel összekeverjük.
Rásimítjuk a tésztalap tetejére, majd félbevágott sárgabarackokkal tesszük ki.(Én vegyes gyümölcsöt tettem rá.) A tetejét bevonhatjuk, tortazselével kb.6 órát hűtjük fogyasztás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »