Túrós barackos (sütés nélkül) recept

Hozzávalók:
- 25dkg háztartási keksz
- 5dkg teavaj
- 1dl rum vagy 1db rumaroma
- tej
- 1 cs vanília pudingpor
- 25dkg áttört tehéntúró
- 2dl habtejszín
- sárgabarack
- tortazselé
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, és összegyúrjuk a vajjal, a rummal és annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen.
Ujjnyi vastagon egy csatos forma aljára terítjük, és vizes késsel elsimítjuk. (én kézzel nyomkodtam a forma aljába, közben többször bevizeztem a kezem.)
Egy csomag vaníliapudingot 4 dl tejben felfőzünk annyi cukorral, amennyit a pudingos zacskó receptje ír. (Fontos, hogy kemény legyen a puding!)
Hagyjuk kihűlni. Majd a 25 dkg tehéntúróval és a habbá vert habtejszínnel összekeverjük.
Rásimítjuk a tésztalap tetejére, majd félbevágott sárgabarackokkal tesszük ki.(Én vegyes gyümölcsöt tettem rá.) A tetejét bevonhatjuk, tortazselével kb.6 órát hűtjük fogyasztás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »