Túrós barackos (sütés nélkül)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25dkg háztartási keksz
  • 5dkg teavaj
  • 1dl rum vagy 1db rumaroma
  • tej
  • 1 cs vanília pudingpor
  • 25dkg áttört tehéntúró
  • 2dl habtejszín
  • sárgabarack
  • tortazselé

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, és összegyúrjuk a vajjal, a rummal és annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen.

Ujjnyi vastagon egy csatos forma aljára terítjük, és vizes késsel elsimítjuk. (én kézzel nyomkodtam a forma aljába, közben többször bevizeztem a kezem.)

Egy csomag vaníliapudingot 4 dl tejben felfőzünk annyi cukorral, amennyit a pudingos zacskó receptje ír. (Fontos, hogy kemény legyen a puding!)

Hagyjuk kihűlni. Majd a 25 dkg tehéntúróval és a habbá vert habtejszínnel összekeverjük.

Rásimítjuk a tésztalap tetejére, majd félbevágott sárgabarackokkal tesszük ki.(Én vegyes gyümölcsöt tettem rá.) A tetejét bevonhatjuk, tortazselével kb.6 órát hűtjük fogyasztás előtt.