Túrós babapiskótás recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 cs.étkezési zselatin (nagy csomagos kb.20 gramm)
- 25 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1 cs.babapiskóta (elhagyható)
- 2 db banán, plusz bármilyen idény gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
Az étkezési zselatint és a 3 dl tejet állandó kevergetés mellett felfuttatjuk. Ne forraljuk fel, csak meleg legyen. A túrót a porcukrot a rámát és a vaníliás cukrot kikeverjük. A zselatinos tejet hozzáadjuk.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk és kevés túrós masszát öntünk bele. Közepére tesszük a két banánt egészbe. Tetszés szerinti gyümölcsöt még tehetünk bele. Majd a megmaradt masszát öntsük rá.
A babapiskótát langyos tejbe mártjuk és a vágás irányába ráhelyezzük. Hűtőbe tesszük dermedni.
Tipp:
Eredetileg babapiskótás, de anélkül is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »