Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Triramisu gluténmentesen recept

Triramisu gluténmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek rizsliszt
    • 5 ek cukor

    Krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 dl feketekávé
    • porcukor ízlés szerint
    • 1-2 ek mandula likőr, vagy 0,5 üveg mandula aroma (színtelen)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük keményre, majd mehet hozzá apránként a cukor. Ha szép fényes, akkor a tojások sárgája egyesével, miközben folyamatosan verjük tovább. Ha benne vannak a sárgáják is, akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet.

    Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük kb. 20-30 percig. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét.

    A kisült piskótát felcsíkozzuk és tepsibe, jénaiba rakjuk úgy, hogy kis hézagok maradjanak közöttük. Meglocsoljuk a kávéval, majd a krém 1/3-át rákanalazzuk. Ismét piskótát teszünk le, meglocsoljuk ezt is kávéval, majd krémet kenünk rá.

    Addig folytassuk, amíg el nem fogy minden, de arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképp krém kerüljön! Kakaóporral megszórjuk, majd pár óra hűtés után tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá