Torta nápolyival recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g vajas keksz
- 50 g mogyorókrémes ostya
- 80 g vaj
- 2 ek nutella
Töltelék:
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- 180 ml tejszín
- 100 g porcukor
- 250 g krémsajt
- 50 g mogyorókrémes ostya
Díszítés:
- 30 g mogyorókrémes ostya
- étcsokoládé
Elkészítése:
A vajas kekszet és a mogyorókrémes nápolyit összetörjük, majd a felolvasztott vajjal és a nutellával alaposan összedolgozzuk. Egy tortaformát kibélelünk fóliával, és a tésztát az aljára tömjük. Hűtőbe tesszük.
A zselatinport feloldjuk a forró vízben. A tejszínt felverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a feloldott zselatint. Óvatosan hozzákeverjük az apróra tördelt mogyorókrémes ostyát. Mindezt a tésztára öntjük, és feldíszítjük a maradék ostyával.
Reszelt csokoládéval megszórjuk, és betesszük a fagyasztóba. Tálalás előtt egy órával kivesszük, és felvágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »