Töltött marcipán tekercs recept
Hozzávalók:
- 20 dkg marcipán
- 5 dkg tortabevonó
- 10 darab babapiskóta vagy levágott sütemény szélek apróra morzsolva vagy vágva
- 2 ek darált dió
- 2 ek rum
- 5 dkg vaj
- 2 ek lekvár
- 2 ek kakaó
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A marcipánt porcukros deszkán átgyúrjuk, zöld ételfestékkel megszínezzük, majd vékonyra kinyújtjuk. 20 db 5*5 cm-es négyzeteket vágunk belőle. A többi hozzávalót a tortabevonó és a vaj kivételével összegyúrjuk. Kb 5 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket a rudakat becsomagoljuk a marcipánba. A tortabevonót felolvasztjuk gőz felett a vajjal, majd a rudak végeit belemártjuk, majd színes cukorba is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

