Töltött marcipán tekercs recept

Hozzávalók:
- 20 dkg marcipán
- 5 dkg tortabevonó
- 10 darab babapiskóta vagy levágott sütemény szélek apróra morzsolva vagy vágva
- 2 ek darált dió
- 2 ek rum
- 5 dkg vaj
- 2 ek lekvár
- 2 ek kakaó
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A marcipánt porcukros deszkán átgyúrjuk, zöld ételfestékkel megszínezzük, majd vékonyra kinyújtjuk. 20 db 5*5 cm-es négyzeteket vágunk belőle. A többi hozzávalót a tortabevonó és a vaj kivételével összegyúrjuk. Kb 5 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket a rudakat becsomagoljuk a marcipánba. A tortabevonót felolvasztjuk gőz felett a vajjal, majd a rudak végeit belemártjuk, majd színes cukorba is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »