Tiramisu torta recept

Hozzávalók:
- 250 g babapiskóta
- 100 g babapiskóta
- 200 ml főzött kávé
- 1 ek mandula aroma
- 400 g krémsajt
- 3 ek porcukor
- 350 ml bahtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- 250 ml habtejszín a díszítéshez
- 1 csomag vaníliás cukor a díszítéshez
- 3 ek holland kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával. A hideg kávét összekeverjük a mandula aromával és belemártjuk a piskótatallérokat. A torta alját kirakjuk a kávés piskótatallérokkal.
A krémsajtot, porcukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a felvert vaníliás tejszínt. Mindent alaposan összekeverünk és hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. Újra átkeverjük, ha lehet, kézi mixerrel.
A tortaforma oldalát kirakjuk a hosszú piskótákkal és a töltelék felét belesimítjuk az aljába. Pár darab hosszú piskótát belemártunk a kávéba és a töltelékre rakjuk. Ezt befedjük a maradék töltelékkel. Hideg helyre tesszük.
A tortát a fólia segítségével kivesszük a formából, a fóliát eltávolítjuk. Átszitált kakaóporral megszórjuk a torta tetejét és felvert tejszínnel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »