Tiramisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g mascarpone
- 2-3 mk konyak vagy konyak aroma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- csipet só
- 1 csomag babapiskóta
- 2 dl erős feketekávé
- kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a konyak aromával, és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét csipet sóval és 1 lapos ek cukorral kemény habbá verjük.
A tojás sárgájához hozzáforgatjuk a hűtött mascarponét, jól összedolgozzuk. Utána a fehérjét és sárgás masszát óvatosan összeforgatjuk.
A jénai tálat kibéleljük a kávéba mártogatott piskótákkal és megszórjuk kakaóval. Ráhalmozzuk a krém felét. Utána ismét piskóta réteg és kakaós, majd újra a krém.
Leszórjuk végül kakaóval és hűtőbe egy éjszakát állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

