Tiramisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 db babapiskóta
- 3 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 g mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kupica rum
- 1 dl víz
- 1 dl erős fekete főzött kávé
- 5 dkg kristálycukor
- cukrozatlan kakaópor
- szükség esetén egy 500 g zselatin fix
Elkészítése:
A tejszínt felverjük kemény habnak. Egy tálban kikeverjük a mascarponet a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és egy evőkanál kávéval. A rumot mindenki a maga ízlésének megfelelően tegye bele. Ha több van benne az sem rontja el :) Apránként adagolva hozzákeverjük a tejszínhabot és kész is a krém.
Ízesítsük be a kávét: Beletesszük a cukrot, rumot, vizet és melegítsük fel. Ezzel locsoljuk meg a babapiskótákat. A krém felét tegyük egy tálba helyezzük rá a babapiskótákat és kenjük rá a többi krémet.
Szórjuk meg szitán keresztül keserű kakaóval vagy helyezzünk rá stencil lapot esetleg papírból készítsünk valami formát és azon keresztül szórjuk rá a kakaót. Mennyei:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

