Tiramisu recept
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs. vaníliás cukor
- 3-4 ek cukor
- amarettó ízlés szerint
- 1 csomag babapiskóta
- 1 adag lefőzött tejes kávé
- csipet só
- kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.A tojások sárgáját a vaníliás cukrokkal,fele cukorral kikeverjük fehéredésig.Hozzáadjuk a mascarponét, amarettót és alaposan kikeverjük.A tojások fehérjét a maradék cukorral,csipet sóval habbá verjük majd összeforgatjuk a tojásos krémmel.
Egy tál aljára teszünk egy sor tejeskávéba mártott babapiskótát,teszünk rá a krémből és meghintjük kakaóporral,erre ismét tejeskávéba mártott babapiskóta jön,majd rá a krém,megszórjuk ismét kakaóporral,addig folytatjuk a rétegezést míg el nem fogynak a hozzávalók.Hűtőbe tesszük.
Érdemes előző este elkészíteni hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

