Tiramisu recept

Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3-4 ek cukor
- amarettó ízlés szerint
- 1 csomag babapiskóta
- 1 adag lefőzött tejes kávé
- csipet só
- kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.A tojások sárgáját a vaníliás cukrokkal,fele cukorral kikeverjük fehéredésig.Hozzáadjuk a mascarponét, amarettót és alaposan kikeverjük.A tojások fehérjét a maradék cukorral,csipet sóval habbá verjük majd összeforgatjuk a tojásos krémmel.
Egy tál aljára teszünk egy sor tejeskávéba mártott babapiskótát,teszünk rá a krémből és meghintjük kakaóporral,erre ismét tejeskávéba mártott babapiskóta jön,majd rá a krém,megszórjuk ismét kakaóporral,addig folytatjuk a rétegezést míg el nem fogynak a hozzávalók.Hűtőbe tesszük.
Érdemes előző este elkészíteni hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »