Tiramisu recept

Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3-4 ek cukor
- amarettó ízlés szerint
- 1 csomag babapiskóta
- 1 adag lefőzött tejes kávé
- csipet só
- kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.A tojások sárgáját a vaníliás cukrokkal,fele cukorral kikeverjük fehéredésig.Hozzáadjuk a mascarponét, amarettót és alaposan kikeverjük.A tojások fehérjét a maradék cukorral,csipet sóval habbá verjük majd összeforgatjuk a tojásos krémmel.
Egy tál aljára teszünk egy sor tejeskávéba mártott babapiskótát,teszünk rá a krémből és meghintjük kakaóporral,erre ismét tejeskávéba mártott babapiskóta jön,majd rá a krém,megszórjuk ismét kakaóporral,addig folytatjuk a rétegezést míg el nem fogynak a hozzávalók.Hűtőbe tesszük.
Érdemes előző este elkészíteni hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »