Tiramisu recept

Hozzávalók:
- 375 g krémsajt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- babapiskóta
- rum vagy rumaroma
- kávé
- kb. 6 dkg porcukor
- kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, ezután a sárgáját habosra keverjük a krémsajttal a vaníliás és kristálycukorral (természetesen ízlés szerint több cukor is adható hozzá). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a krémsajthoz. Erős kávét főzünk, amelybe belekeverjük a porcukrot illetve a rumot. Előveszünk egy tálat és a babapiskótákat megfuttatjuk a rumos-kávéban. Nem szabad sokáig benne hagyni, mert akkor nagyon elázik a piskóta. A tálba lerakunk egy sor babapiskótát, majd rákanalazunk egy sor krémet, megszórjuk kakaóporral, majd újabb réteg babapiskóta és egy újabb réteg krém következik, és a tetejét szintén kakaóporral szórjuk meg. Hűtőben legalább 12 órát állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »