Tiramisu recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 375 g krémsajt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- babapiskóta
- rum vagy rumaroma
- kávé
- kb. 6 dkg porcukor
- kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, ezután a sárgáját habosra keverjük a krémsajttal a vaníliás és kristálycukorral (természetesen ízlés szerint több cukor is adható hozzá). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a krémsajthoz. Erős kávét főzünk, amelybe belekeverjük a porcukrot illetve a rumot. Előveszünk egy tálat és a babapiskótákat megfuttatjuk a rumos-kávéban. Nem szabad sokáig benne hagyni, mert akkor nagyon elázik a piskóta. A tálba lerakunk egy sor babapiskótát, majd rákanalazunk egy sor krémet, megszórjuk kakaóporral, majd újabb réteg babapiskóta és egy újabb réteg krém következik, és a tetejét szintén kakaóporral szórjuk meg. Hűtőben legalább 12 órát állni hagyjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.