Tiramisu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 375 g krémsajt
  • 6 tojás
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • babapiskóta
  • rum vagy rumaroma
  • kávé
  • kb. 6 dkg porcukor
  • kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, ezután a sárgáját habosra keverjük a krémsajttal a vaníliás és kristálycukorral (természetesen ízlés szerint több cukor is adható hozzá). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a krémsajthoz. Erős kávét főzünk, amelybe belekeverjük a porcukrot illetve a rumot. Előveszünk egy tálat és a babapiskótákat megfuttatjuk a rumos-kávéban. Nem szabad sokáig benne hagyni, mert akkor nagyon elázik a piskóta. A tálba lerakunk egy sor babapiskótát, majd rákanalazunk egy sor krémet, megszórjuk kakaóporral, majd újabb réteg babapiskóta és egy újabb réteg krém következik, és a tetejét szintén kakaóporral szórjuk meg. Hűtőben legalább 12 órát állni hagyjuk.