Tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 db babapiskóta
- 2 dl feketekávé
- 2 ek rum, vagy 2 csepp rumaroma
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 4 ek porcukor
Tetejére:
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a tejszínt.
Egy magasabb falú formát használjunk az összeállításhoz.
A kávét a rummal elkeverjük. A forma/tál alját rakjuk ki babapiskótával. Locsoljuk meg a piskótát a kávés keverék negyedével. Kenjük rá a krém negyedét, simítsuk el, majd rakjuk ki újabb réteg piskótával, amit meglocsolunk. Ezt folytassuk amíg minden el nem fogy. A tetejére krém kerül.
Egy éjszakára (vagy néhány órára) hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy nagyobb evőkanállal kiszedünk egy adagot, tányérra helyezzük, kakaóporral megszórjuk, és így kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »