Tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu

Hozzávalók:

  • 40 db babapiskóta
  • 2 dl feketekávé
  • 2 ek rum, vagy 2 csepp rumaroma

Krém:

 

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 4 ek porcukor

Tetejére:

  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A tejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a tejszínt.

Egy magasabb falú formát használjunk az összeállításhoz.

A kávét a rummal elkeverjük. A forma/tál alját rakjuk ki babapiskótával. Locsoljuk meg a piskótát a kávés keverék negyedével. Kenjük rá a krém negyedét, simítsuk el, majd rakjuk ki újabb réteg piskótával, amit meglocsolunk. Ezt folytassuk amíg minden el nem fogy. A tetejére krém kerül.

Egy éjszakára (vagy néhány órára) hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy nagyobb evőkanállal kiszedünk egy adagot, tányérra helyezzük, kakaóporral megszórjuk, és így kínáljuk.