Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu recept

Tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg mascarpone
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 1 ek kristálycukor
    • 2 dl erős feketekávé
    • 1 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 cs babapiskóta
    • 4-5 ek Amaretto (mandula likőr)
    • cukrozott kakaó

    Elkészítése:

    A mascarponét keverjük ki a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját is.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval, és egy ek kristálycukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

    A lefőzött, erős feketekávét keverjük össze a tejjel, majd langyosítsuk meg. Ezután egyesével mártogassuk bele a babapiskótát, hogy egy kicsit beszívja magába a kávés keveréket.

    A tál aljára rakjuk szorosan egymásmellé a kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg ízlés szerint az Amaretto likőrrel.

    Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krém felét, és szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd a maradék kávéba mártogatott babapiskótával fedjük be a krémes réteget. Ezután szintén locsoljuk meg a piskótát ízlés szerint likőrrel, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és szórjuk meg bőségesen a cukrozott kakaóporral.

    Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.

    Kevéssel tálalás előtt vegyük ki a desszertet a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint fagylaltos kehelybe, vagy desszertes tányéron tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá