Tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 4 ek porcukor
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 dl erős feketekávé
  • 1 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs babapiskóta
  • 4-5 ek Amaretto (mandula likőr)
  • cukrozott kakaó

Elkészítése:

A mascarponét keverjük ki a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját is.

A tojások fehérjét egy csipet sóval, és egy ek kristálycukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

A lefőzött, erős feketekávét keverjük össze a tejjel, majd langyosítsuk meg. Ezután egyesével mártogassuk bele a babapiskótát, hogy egy kicsit beszívja magába a kávés keveréket.

A tál aljára rakjuk szorosan egymásmellé a kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg ízlés szerint az Amaretto likőrrel.

Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krém felét, és szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd a maradék kávéba mártogatott babapiskótával fedjük be a krémes réteget. Ezután szintén locsoljuk meg a piskótát ízlés szerint likőrrel, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és szórjuk meg bőségesen a cukrozott kakaóporral.

Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.

Kevéssel tálalás előtt vegyük ki a desszertet a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint fagylaltos kehelybe, vagy desszertes tányéron tálaljuk.