Tiramisu recept
Hozzávalók:
- 2 zacskó babapiskóta
- 4 dl feketekávé
- 1,5 dl rum
- 1 doboz natúr vajkrém
- 17 dkg kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3,3 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajkrémet vagy mascarponét jól kikeverjük a cukorral. A tejszínt habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukros vajat, és az egészet a tojások habbá vert fehérjéhez keverjük óvatosan! Egy mély tálba váltva sorozzuk az alábbiakat: rumos feketekávéba mártogatott babapiskótát (szépen kibélelem a tál alját, erre egy réteg krém jön, majd megint piskóta). Tetejére krém kerüljön. 1-2órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt a piskóta átpuhul, összeáll a krémmel.A tetejét kakaóporral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

