Teknős torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag kör alakú babapiskóta
- lekvár
Krém:
- 2 kis pohár kefir
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csomag étkezési zselatin (nagyobb kiszerelés)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 2 csomag tejszínhabpor
- 2, 5 dl tej
Díszítés:
- kivi
- banánok
Elkészítése:
Az 1 kis pohár kefirt (2dl), fél pohár (1dl) tejföllel, 15 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral összekeverem, félre teszem. A habporokat a tejjel felverem és ezt is kicsit félre teszem. A zselatint az egy kis pohár kefirrel (2dl), és a fél pohár (1dl) tejföllel kis lángon megmelegítem, míg a zselatin szemcséi teljesen el nem olvadnak (pár perc). Végül az eddig készítetteket összekeverem, ez adja a krém részét.
A babapiskótákat lekvárral összeragasztottam.
Két müzlis tálat kiraktam kivi szeletekkel, erre egy kis krém, rá a kör alakú “ragasztott” piskóták, majd rá a krém, majd megint piskóta, és megint krém, végül piskóta zárja a sort (mert amikor a krém a hűtőben megdermed, kiborítom a tálat,és az alja miatt kell, hogy piskóta legyen, s a teteje lesz a kivis rész.)
A teknős lábacskáit és fejét banánból készítettem.
Nagyon finom!
Tipp:
Jó tanács:
A piskóta nem feltétlenül kell, hogy kör alakú legyen. Ekkor úgyis darabolható (tördelhető) a piskóta rudacskák.
A zselatinos-tejfölös-kefires résznél, vigyázzunk, hogy ne forrjon a krém, csak kis lángon olvasszuk fel a zselatint.
Én a zselatinból, ha csak a kis tasakkal találok a boltban (mint amekkorában van a sütőpor vagy a vaníliás cukor is) akkor abból kettőt lehet bátran használni. Nehogy folyós maradjon a krém. Én hűtőben szoktam dermeszteni, és csak másnap tálalni, addigra nagyon szuperül összeáll, és összeérnek az ízek.
Lekvárból bármilyen ízű használható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »