Teknős torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csomag kör alakú babapiskóta
- lekvár
Krém:
- 2 kis pohár kefir
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csomag étkezési zselatin (nagyobb kiszerelés)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 2 csomag tejszínhabpor
- 2, 5 dl tej
Díszítés:
- kivi
- banánok
Elkészítése:
Az 1 kis pohár kefirt (2dl), fél pohár (1dl) tejföllel, 15 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral összekeverem, félre teszem. A habporokat a tejjel felverem és ezt is kicsit félre teszem. A zselatint az egy kis pohár kefirrel (2dl), és a fél pohár (1dl) tejföllel kis lángon megmelegítem, míg a zselatin szemcséi teljesen el nem olvadnak (pár perc). Végül az eddig készítetteket összekeverem, ez adja a krém részét.
A babapiskótákat lekvárral összeragasztottam.
Két müzlis tálat kiraktam kivi szeletekkel, erre egy kis krém, rá a kör alakú “ragasztott” piskóták, majd rá a krém, majd megint piskóta, és megint krém, végül piskóta zárja a sort (mert amikor a krém a hűtőben megdermed, kiborítom a tálat,és az alja miatt kell, hogy piskóta legyen, s a teteje lesz a kivis rész.)
A teknős lábacskáit és fejét banánból készítettem.
Nagyon finom!
Tipp:
Jó tanács:
A piskóta nem feltétlenül kell, hogy kör alakú legyen. Ekkor úgyis darabolható (tördelhető) a piskóta rudacskák.
A zselatinos-tejfölös-kefires résznél, vigyázzunk, hogy ne forrjon a krém, csak kis lángon olvasszuk fel a zselatint.
Én a zselatinból, ha csak a kis tasakkal találok a boltban (mint amekkorában van a sütőpor vagy a vaníliás cukor is) akkor abból kettőt lehet bátran használni. Nehogy folyós maradjon a krém. Én hűtőben szoktam dermeszteni, és csak másnap tálalni, addigra nagyon szuperül összeáll, és összeérnek az ízek.
Lekvárból bármilyen ízű használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

