Teknős torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csomag kör alakú babapiskóta
  • lekvár

Krém:

  • 2 kis pohár kefir
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag étkezési zselatin (nagyobb kiszerelés)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 2, 5 dl tej

Díszítés:

  • kivi
  • banánok

Elkészítése:
Az 1 kis pohár kefirt (2dl), fél pohár (1dl) tejföllel, 15 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral összekeverem, félre teszem. A habporokat a tejjel felverem és ezt is kicsit félre teszem. A zselatint az egy kis pohár kefirrel (2dl), és a fél pohár (1dl) tejföllel kis lángon megmelegítem, míg a zselatin szemcséi teljesen el nem olvadnak (pár perc). Végül az eddig készítetteket összekeverem, ez adja a krém részét.
A babapiskótákat lekvárral összeragasztottam.
Két müzlis tálat kiraktam kivi szeletekkel, erre egy kis krém, rá a kör alakú “ragasztott” piskóták, majd rá a krém, majd megint piskóta, és megint krém, végül piskóta zárja a sort (mert amikor a krém a hűtőben megdermed, kiborítom a tálat,és az alja miatt kell, hogy piskóta legyen, s a teteje lesz a kivis rész.)
A teknős lábacskáit és fejét banánból készítettem.

Nagyon finom!

Tipp:

Jó tanács:
A piskóta nem feltétlenül kell, hogy kör alakú legyen. Ekkor úgyis darabolható (tördelhető) a piskóta rudacskák.
A zselatinos-tejfölös-kefires résznél, vigyázzunk, hogy ne forrjon a krém, csak kis lángon olvasszuk fel a zselatint.
Én a zselatinból, ha csak a kis tasakkal találok a boltban (mint amekkorában van a sütőpor vagy a vaníliás cukor is) akkor abból kettőt lehet bátran használni. Nehogy folyós maradjon a krém. Én hűtőben szoktam dermeszteni, és csak másnap tálalni, addigra nagyon szuperül összeáll, és összeérnek az ízek.
Lekvárból bármilyen ízű használható.