Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínhabos gyümölcsös torta recept

Tejszínhabos gyümölcsös torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 160 g háztartási keksz
    • 80 g margarin
    • 500 g fagyasztott gyümölcs
    • víz
    • 4 ek cukor
    • 100 ml forró víz
    • 30 g zselatinpor
    • 250 ml habtejszín
    • 2 ek porcukor

    Elkészítése:

    A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    A fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és a cukorral megfőzzük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint és ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük minimum 5 órára.

    Tálalás előtt kivesszük a formából és cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.

    Tipp:

    Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá