Tejszínhabos gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g margarin
- 500 g fagyasztott gyümölcs
- víz
- 4 ek cukor
- 100 ml forró víz
- 30 g zselatinpor
- 250 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és a cukorral megfőzzük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint és ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük minimum 5 órára.
Tálalás előtt kivesszük a formából és cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

