Tejszínhabos gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g margarin
- 500 g fagyasztott gyümölcs
- víz
- 4 ek cukor
- 100 ml forró víz
- 30 g zselatinpor
- 250 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és a cukorral megfőzzük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint és ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük minimum 5 órára.
Tálalás előtt kivesszük a formából és cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »