Tejszínhabos gyümölcsös torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 160 g háztartási keksz
  • 80 g margarin
  • 500 g fagyasztott gyümölcs
  • víz
  • 4 ek cukor
  • 100 ml forró víz
  • 30 g zselatinpor
  • 250 ml habtejszín
  • 2 ek porcukor

Elkészítése:

A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és a cukorral megfőzzük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint és ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük minimum 5 órára.

Tálalás előtt kivesszük a formából és cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.

Tipp:

Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot