Tejszínes tiramisu recept

Hozzávalók:
- babapiskóta
- 4 adag friss fekete kávé
- 1 üveg rumaroma
- 500 g mascarpone
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 180 g fehér csokoládé
- 3 dl tej
- 12 dkg cukor
- 3 dl habtejszín
- kakaópor
Elkészítése:
Megfőzzük a pudingot. Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, hagyjuk kihűlni. Amíg kihűl a puding, addig felverjük a tejszínhabot, majd belekeverjük a mascarponét, a cukrot és a fehér csokit.
A kávéba beleöntjük a rumaromát és ebbe mártogatjuk bele a babpiskótákat. Egy nagy tálba elkezdjük sorba tenni a beáztatott piskótákat, majd leöntjük a krém felével, újabb piskóta réteget teszünk le, azt is leöntjük a krémmel. A tetejét meghintjük kakaóporral és betesszük állni a hűtőbe.
Tipp:
Én csináltam már banános pudinggal is, és az is nagyon finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »