Tejszínes tiramisu recept
Hozzávalók:
- babapiskóta
- 4 adag friss fekete kávé
- 1 üveg rumaroma
- 500 g mascarpone
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 180 g fehér csokoládé
- 3 dl tej
- 12 dkg cukor
- 3 dl habtejszín
- kakaópor
Elkészítése:
Megfőzzük a pudingot. Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, hagyjuk kihűlni. Amíg kihűl a puding, addig felverjük a tejszínhabot, majd belekeverjük a mascarponét, a cukrot és a fehér csokit.
A kávéba beleöntjük a rumaromát és ebbe mártogatjuk bele a babpiskótákat. Egy nagy tálba elkezdjük sorba tenni a beáztatott piskótákat, majd leöntjük a krém felével, újabb piskóta réteget teszünk le, azt is leöntjük a krémmel. A tetejét meghintjük kakaóporral és betesszük állni a hűtőbe.
Tipp:
Én csináltam már banános pudinggal is, és az is nagyon finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

