Tejszínes tiramisu recept

Hozzávalók:
- babapiskóta
- 4 adag friss fekete kávé
- 1 üveg rumaroma
- 500 g mascarpone
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 180 g fehér csokoládé
- 3 dl tej
- 12 dkg cukor
- 3 dl habtejszín
- kakaópor
Elkészítése:
Megfőzzük a pudingot. Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, hagyjuk kihűlni. Amíg kihűl a puding, addig felverjük a tejszínhabot, majd belekeverjük a mascarponét, a cukrot és a fehér csokit.
A kávéba beleöntjük a rumaromát és ebbe mártogatjuk bele a babpiskótákat. Egy nagy tálba elkezdjük sorba tenni a beáztatott piskótákat, majd leöntjük a krém felével, újabb piskóta réteget teszünk le, azt is leöntjük a krémmel. A tetejét meghintjük kakaóporral és betesszük állni a hűtőbe.
Tipp:
Én csináltam már banános pudinggal is, és az is nagyon finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »