Tejszínes tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • babapiskóta
  • 4 adag friss fekete kávé
  • 1 üveg rumaroma
  • 500 g mascarpone
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 180 g fehér csokoládé
  • 3 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • kakaópor

Elkészítése:

Megfőzzük a pudingot. Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, hagyjuk kihűlni. Amíg kihűl a puding, addig felverjük a tejszínhabot, majd belekeverjük a mascarponét, a cukrot és a fehér csokit.

A kávéba beleöntjük a rumaromát és ebbe mártogatjuk bele a babpiskótákat. Egy nagy tálba elkezdjük sorba tenni a beáztatott piskótákat, majd leöntjük a krém felével, újabb piskóta réteget teszünk le, azt is leöntjük a krémmel. A tetejét meghintjük kakaóporral és betesszük állni a hűtőbe.

Tipp:

Én csináltam már banános pudinggal is, és az is nagyon finom volt.