Tejszínes tejberizs málnaszósszal recept
Hozzávalók:
- 13 dkg rizs
- 5 dl tej
- 1 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 2 dl tejszín
- 20 dkg málna
- 2 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom héja
- pici víz
Elkészítése:
Az rizst egy vastag aljú lábasban a cukrokkal a tejjel és vízzel felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük (kb 20 perc alatt).
Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tejszínt.
A málnaszószhoz a málnát kevés vízzel, a cukorral, a fahéjjal és citrom darabbal felfőzzük, majd alacsony lángon beforraljuk.
Ha kihűlt a tejberizzsel poharakba, tálkákba rétegezzük. Hűtőben lehűthetjük, de langyosan is finom. Friss málna szemekkel és tejszinhab rózsákkal díszíthetjük.
A tejszínes tejberizs málnaszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

