Tejszínes tejberizs málnaszósszal recept

Hozzávalók:
- 13 dkg rizs
- 5 dl tej
- 1 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 2 dl tejszín
- 20 dkg málna
- 2 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom héja
- pici víz
Elkészítése:
Az rizst egy vastag aljú lábasban a cukrokkal a tejjel és vízzel felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük (kb 20 perc alatt).
Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tejszínt.
A málnaszószhoz a málnát kevés vízzel, a cukorral, a fahéjjal és citrom darabbal felfőzzük, majd alacsony lángon beforraljuk.
Ha kihűlt a tejberizzsel poharakba, tálkákba rétegezzük. Hűtőben lehűthetjük, de langyosan is finom. Friss málna szemekkel és tejszinhab rózsákkal díszíthetjük.
A tejszínes tejberizs málnaszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »