Tejszínes tejbegríz áfonyaöntettel recept

Hozzávalók:
Tejbegríz:
- 9 dl tej
- 7 ek cukor
- 1 rúd vanília
- csipet só
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg teavaj
- 3,5 dl tejszín
Öntet:
- 60-70 dkg fagyasztott áfonya
- ízlés szerint cukor
- 1 dl almalé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
Tetejére:
- 6-8 db babapiskóta vagy piskóta tallér
Elkészítése:
A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejét belerakjuk a tejbe.
Közepes lángon elkezdjük melegíteni, amikor felforrt beleszórjuk a búzadarát, cukrot, és a csipet sót. 8-10 perc alatt készre főzzük.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat. Teljesen kihűtjük, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
A fagyasztott áfonyát egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 1 dl almalevet, ízlés szerint cukrot adunk hozzá valamint az 1 zacskó vaníliás cukrot is beleszórjuk.
Addig főzzük, amíg besűrűsödik, ekkor 1 citrom héját belereszeljük. Ezt is hűtjük.
A tejszínt jó kemény habbá verjük és a kihűlt tejbegrízbe forgatjuk. Előkészítünk 8 db poharat vagy pudingformát. Az, hogy hány db lesz attól függ, hogy mekkora poharakat, formákat használunk.
Elkezdjük a rétegezést, először a lágy tejbegríz kerül a pohárba, majd a kihűlt áfonyaöntet, megint krém és végül áfonya.
A tetejét megszórjuk darabokra tört piskótával. Meghintjük fahéjjal, porcukorral. Azonnal fogyasztható, de hűtőben 3 napig eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »