Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös citromtorta recept

Tejfölös citromtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg babapiskóta
    • 2 csomag vaníliacukor
    • 8 dl tejföl
    • 2 dl tejszín
    • 15 dkg porcukor
    • 2 db citrom reszelt héja
    • 1 db citrom leve

    Díszítéshez:

    • citrom, lime, kiwi, eper (v. bármely idénygyümölcs)
    • csokidara

    Elkészítése:

    A tejfölt kikeverjük a porcukorral, az egyik vaníliás cukorral, a citrom héjával és 1 db citrom kifacsart levével. A babapiskótát és krémet 3 felé osztjuk.

    Egy tortaformát (nálam nagyméretű kerek jénaitál) folpackkal jól kibélelünk (oldalát is!). Az alját kirakjuk egy sor babapiskótával, bekenjük a krém 1/3-ad részével, jön a következő sor: piskóta+ krém, majd a harmadik sor: piskóta+ krém (a tetején krémnek kell lenni!)

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük a formában hagyva, másnap a forma tetejére egy nagyméretű lapos tányért borítunk és hírtelen mozdulattal megfordítjuk, ráborítjuk a tortánkat. Lehúzzuk róla a folpackot.

    A tejszínt a másik vaníliacukorral és pár csepp citromlével (ha színesre szeretnénk pár csepp ételfestéket rakhatunk bele) kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat, szeletelt gyümölccsel, tortadarával ugyan úgy díszíthető, mint egy sütött torta.

    Tipp:

    Egy éjszaka a hűtőben kell állnia, hogy az ízek összeérjenek és a babapiskóta megpuhuljon. A tejszínes bevonás másnap készül el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá