Tejfölös citromtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 2 csomag vaníliacukor
- 8 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 15 dkg porcukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 db citrom leve
Díszítéshez:
- citrom, lime, kiwi, eper (v. bármely idénygyümölcs)
- csokidara
Elkészítése:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, az egyik vaníliás cukorral, a citrom héjával és 1 db citrom kifacsart levével. A babapiskótát és krémet 3 felé osztjuk.
Egy tortaformát (nálam nagyméretű kerek jénaitál) folpackkal jól kibélelünk (oldalát is!). Az alját kirakjuk egy sor babapiskótával, bekenjük a krém 1/3-ad részével, jön a következő sor: piskóta+ krém, majd a harmadik sor: piskóta+ krém (a tetején krémnek kell lenni!)
Egy éjszakára hűtőbe tesszük a formában hagyva, másnap a forma tetejére egy nagyméretű lapos tányért borítunk és hírtelen mozdulattal megfordítjuk, ráborítjuk a tortánkat. Lehúzzuk róla a folpackot.
A tejszínt a másik vaníliacukorral és pár csepp citromlével (ha színesre szeretnénk pár csepp ételfestéket rakhatunk bele) kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat, szeletelt gyümölccsel, tortadarával ugyan úgy díszíthető, mint egy sütött torta.
Tipp:
Egy éjszaka a hűtőben kell állnia, hogy az ízek összeérjenek és a babapiskóta megpuhuljon. A tejszínes bevonás másnap készül el.