Tejfölös citromtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 2 csomag vaníliacukor
  • 8 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve

Díszítéshez:

  • citrom, lime, kiwi, eper (v. bármely idénygyümölcs)
  • csokidara

Elkészítése:

A tejfölt kikeverjük a porcukorral, az egyik vaníliás cukorral, a citrom héjával és 1 db citrom kifacsart levével. A babapiskótát és krémet 3 felé osztjuk.

Egy tortaformát (nálam nagyméretű kerek jénaitál) folpackkal jól kibélelünk (oldalát is!). Az alját kirakjuk egy sor babapiskótával, bekenjük a krém 1/3-ad részével, jön a következő sor: piskóta+ krém, majd a harmadik sor: piskóta+ krém (a tetején krémnek kell lenni!)

Egy éjszakára hűtőbe tesszük a formában hagyva, másnap a forma tetejére egy nagyméretű lapos tányért borítunk és hírtelen mozdulattal megfordítjuk, ráborítjuk a tortánkat. Lehúzzuk róla a folpackot.

A tejszínt a másik vaníliacukorral és pár csepp citromlével (ha színesre szeretnénk pár csepp ételfestéket rakhatunk bele) kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat, szeletelt gyümölccsel, tortadarával ugyan úgy díszíthető, mint egy sütött torta.

Tipp:

Egy éjszaka a hűtőben kell állnia, hogy az ízek összeérjenek és a babapiskóta megpuhuljon. A tejszínes bevonás másnap készül el.