Tejberizses pohárkrém recept

Hozzávalók:
- 1,5 dl rizs
- 3 dl víz
- 3 dl tej
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 evőkanál cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 5 dkg minőségi étcsokoládé
- kb. 20 dkg málna
Elkészítése:
A rizst átmossuk, egy edénybe tesszük, ráöntünk 3 dl vizet, majd addig főzzük, amíg a vizet be nem szívja, ekkor hozzáadjuk a tejet.
Ízesítjük a sóval, a cukrokkal, és fedő alatt (gyakran megkeverve) puhára főzzük a rizst.
Langyosra hűtjük, közben keményre felverjük a tejszínt. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
A rizst kétfelé vesszük, az egyik feléhez hozzákeverjük az olvadt csokoládét.
A felvert tejszínt is kettéosztjuk, és a kétféle rizshez forgatjuk.
A pohárba rétegezve tesszük a málnát, és a kétféle ízű tejberizst.
Tetejére tehetünk még tejszínhabot. Jól behűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »